SSGKF | Projecten
77
page-template-default,page,page-id-77,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive
 

Projecten

In 2019 zijn er een aantal grotere opbouw- en evangelisatie- projecten waar we als SSGKF onze bijdrage aan mogen leveren en die onze steun verdienen. Sommige projecten lopen al wat langer, andere projecten krijgen eenmalig onze steun.

 

Een voorbeeld van een langer lopend project is de bijdrage die we leveren ( 4100 euro) aan de permanente opleiding van predikanten van de UNEPREF, onze zusterkerken in Frankrijk. Deze keer wordt het geld besteed aan een predikantenconferentie, studiebeurzen en de aanschaf van theologische boeken. Ook is er een cursus ‘Pastoraat’ in samenwerking met de organisatie ‘Vie et Famille’.

In de ‘Chapelle de Nesle’ is er dit jaar een viering op Goede Vrijdag met muziek. Er worden ook passages uit de bijbel gelezen. Op deze manier wordt het lijdensevangelie gedeeld met christenen en niet christenen.  We geven 1000 euro aan dit project.

Een jeugdgroep uit de kerk van Vauvert gaat een evangelisatiereis maken naar Benin. Samen met de jongeren uit die gemeente evangeliseren ze onder kinderen uit deze stad. Het doel van deze reis is ook de jongeren te laten ontdekken hoe ze hun talenten in Gods Koninkrijk kunnen inzetten. Naast deze activiteiten is er natuurlijk ook ruimte voor ontmoeting en ontspanning. We dragen 1500 euro bij.

De kerk in Ales organiseert al jaren evangelisatie-evenementen. Dit jaar wordt er in oktober een Alpha-cursus georganiseerd voor jongeren en in januari  eenzelfde cursus voor stellen.  Jeugd in Actie houdt daarnaast in Ales een thema voor jongeren rondom ‘What’s the faith’ en rondom Pasen vindt er een evangelisatieweek plaats van 14 t/m 21 april. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd waaronder een expositie ‘Parole en images’ , het optreden van een theatergroep en diverse jongeren- en kinderwerk. We geven als Stichting Steun Gereformeerde Kerken Frankrijk bijna 2000 euro aan dit project.

De gemeente van Nimes heeft een bijdrage gevraagd voor het opknappen van de bijgebouwen van de kerk. Op deze manier hebben het kinder- en jongerenwerk beide hun eigen ruimte en kan dit belangrijke werk doorgaan. We doneren 1500 euro voor deze opknapwerkzaamheden.

Er is nog een ander project waar de handen uit de mouwen worden gestoken, dat is in Brouzet les Ales. Hier wordt de ontvangsthal van de kerk opgeknapt voor hetzelfde bedrag als in Nimes. De ruimte wordt ook gebruikt voor evangelisatie-activiteiten.

In de gemeente van Mas ’Azil worden bijbels uitgedeeld en is een expositie over de geschiedenis van het protestantisme. Bij de expositie hoort ook een lezing over protestantisme en een concert. We dragen 1000 euro bij aan dit project.

Als laatste mogen we het mooie bedrag van 2500 euro leveren aan het jeugdproject van de gemeenten Ganges, Le Vigan ,St Hippolyte du Fort, St Martin de Londres, St Mathieu de Trevies en Montpellier. Deze gemeenten organiseren al verschillende jaren achter elkaar een groot evangelisatieproject waarbij jongeren op scholen in de omgeving worden bereikt met Gods woord. Er is een bus voor huiswerkbegeleiding die langs de scholen gaat. Jongeren hebben hierbij ook de mogelijkheid tot een persoonlijk gesprek. Daarnaast worden er verschillende sportactiviteiten georganiseerd en is er een Youth-Alpha project.

 

We zijn dankbaar dat we ook 2019 als SSGKF een bijdrage mogen leveren aan deze evangelisatie- en verbouwprojecten van onze zustergemeenten in Frankrijk. Uw financiële steun en gebed voor onze franse broeders en zusters blijven nodig.